Transfernieuws

Update: 'Here we go' voor Verratti, speler vertrekt na elf jaar naar Qatar

Update: 'Here we go' voor Verratti, speler vertrekt na elf jaar naar Qatar

09-09-2023 12:37 Laatste update: 10-09-2023 11:45

Marco Verratti lijkt Paris Saint-Germain te gaan verlaten voor Al-Arabi. De Italiaanse middenvelder staat op het punt om de overstap te maken naar de club uit Qatar. Dit meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano.

Al-Arabi hoopt Verratti deze week nog te presenteren in Doha. De Qatar Stars League is nog open tot maandag 18 september. Voor de 30-jarige middenvelder zou 45 tot 50 miljoen euro worden neergeteld. Een lucratief langdurig contract zou klaar liggen voor Verratti. 

PSG is bezig aan een grote schoonmaakoperatie en wil af van de Italiaan. Hij traint al individueel en staat niet op de teamfoto. Eerder leek Saudi-Arabië de meest logische bestemming voor Verratti. Al-Hilal deed een bod van 45 miljoen, maar PSG wees dat af. Nu lijkt Qatar dus de nieuwe thuishaven te worden voor de controlerende middenvelder. Naar verluidt is er een overeenkomst gesloten tussen de club over een transfersom tussen de 45 en vijftig miljoen euro.

Verratti kwam in 2012 over van Pescara en speelde 416 wedstrijden voor de Franse grootmacht. Daarin was hij goed voor 11 goals en 61 assists. Met PSG pakte hij onder meer 9 landstitels. In Parijs heeft Verratti nog een contract tot 2026, maar lijkt dit dus niet uit te dienen. Bij Al-Arabi kan hij samenspelen met onder anderen Rafinha en oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni.

Update: Fabrizio Romano weet het zondagochtend zeker: Marco Verratti wordt speler van Al Arabi. De deal hangt al enige tijd in de lucht. Verratti verlaat Paris Saint-Germain na elf jaar en is de meest gedecoreerde speler in de geschiedenis van de Ligue 1 en PSG.