Breaking news

'Cruciale momenten voor Ajax in strijd om Noor: nieuw bod ingediend bij Molde'

'Cruciale momenten voor Ajax in strijd om Noor: nieuw bod ingediend bij Molde'

31 augustus - 09:07 Laatste update: 09:11

Ajax is op een cruciaal punt aangekomen voor het eventuele aantrekken van Sivert Mannsverk. De Amsterdammers moeten snel handelen om de Noorse controleur van Molde FK aan te trekken, omdat de transferdeadline in het Scandinavische land donderdagavond al sluit. Volgens Noorse media is er al een nieuw bod ingediend.

Beide clubs zouden momenteel dan ook werken aan een deal, ondanks dat Molde het eerste bod afwees. Mannsverk zou bovendien zelf al richting Amsterdam zijn gereisd, om zijn geplande medische keuring te ondergaan. 'Ondertussen wordt tijd een steeds grotere factor, omdat de Noorse window vanavond (donderdag, red.) al sluit en Molde nog een vervanger wil', zo schreef VI-watcher Reon Boeringa donderdagochtend. Er ligt naar verluidt een vijfjarig contract voor hem klaar in de Johan Cruijff Arena.

De 21-jarige Mannsverk moet bij Ajax de vervanger worden van Edson Álvarez, die onlangs voor een miljoenenbedrag vertrok naar West Ham United. Met Benjamin Tahirovic en de jonge Silvano Vos heeft de club nog twee andere mogelijkheden achter de hand.

Mannsverk kwam sinds 2021 in totaal 87 keer in actie voor de Noorse landskampioen, voor wie hij acht keer scoorde en twee assists afleverde. Ook kwam hij ondertussen al vijf keer in actie voor het Noorse nationale elftal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s