Fulham schakelt Tottenham uit: Tete maakt beslissende penalty

29-08-2023 22:53

Fulham heeft Tottenham Hotspur via strafschoppen uitgeschakeld in de tweede ronde van de League Cup. Na 90 minuten stond het 1-1 in Craven Cottage, waarna Fulham de penaltyreeks won met een hoofdrol voor Kenny Tete.

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong via een ongelukkig eigen doelpunt van Van de Ven. Halverwege de tweede helft maakte Richarlison gelijk voor de Spurs. Verder wist de ploeg van Antonio Conte weinig te creëren.

In de penaltyserie faalde Tottenham-aanvaller Maddison, waarna Tete de beslissende strafschop binnenschoot. Fulham plaatst zich zo voor de derde ronde van het Engelse bekertoernooi. Voor Tottenham zit het seizoen in de League Cup er al vroeg op.

De wedstrijd ging gelijk op, al was Fulham opvallend genoeg iets gevaarlijker. Tottenham had moeite om kansen te creëren en kwam er vooral via counters af en toe gevaarlijk uit. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen in het voordeel van de thuisploeg.