Breaking news

Feyenoord en Hartman vinden elkaar: gewilde linksback verlengt tot 2026

Feyenoord en Hartman vinden elkaar: gewilde linksback verlengt tot 2026

29-08-2023 21:06 Laatste update: 21:24
1

Feyenoord heeft het contract van Quilindschy Hartman opengebroken en verlengd met een jaar. De 21-jarige linksback heeft een principeakkoord bereikt met de Rotterdammers over een nieuw contract tot medio 2026. Dat meldt de club op de officiële kanalen.

Eerder deed de linksback nog geheimzinnig over zijn toekomst. "We gaan zien wat er gaat gebeuren", zei hij in gesprek met Voetbal International na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. West Ham United, Brighton & Hove Albion en Burnley zouden interesse hebben in de diensten van 21-jarige talent van Feyenoord.

'Het is aan mij om de nieuwe uitdagingen die nu komen met volle overgave aan te blijven gaan, zodat ik mij blijf ontwikkelen. Feyenoord is daarvoor de beste plek voor mij', schrijft Hartman in een statement op de clubsite van de Rotterdammers. Hiermee doet hij geruchten over een eventueel vertrek deze zomer de das om.

In zijn debuutjaar speelde Hartman al 33 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers. 'Na het prachtige debuutseizoen dat ik afgelopen jaar beleefd heb, is dit een hele mooie persoonlijke beloning. Als jongen van Varkenoord wil je net als de indrukwekkende lijst met voetballers die je vanuit Feyenoord Academy zijn voorgegaan het eerste elftal halen en daarmee succesvol zijn. De eerste stappen daartoe zijn gezet', aldus de linksback.

Met zijn goede spel dwong de 21-jarige Hartman ook een plek af in de voorselectie van Oranje voor de aankomende kwalificatiewedstrijden begin september voor het EK 2024. In juni was de linksback nog mee met Oranje Onder 21 naar het jeugd-EK in Roemenië en Georgië. Nederland kwam teleurstellend niet door de groepsfase en eindigde derde in de poule.