Nieuws

Utrecht op zoek naar nieuwe hoofdtrainer: deze kandidaten komen in aanmerking

Utrecht op zoek naar nieuwe hoofdtrainer: deze kandidaten komen in aanmerking

29-08-2023 10:11 Laatste update: 10:15

FC Utrecht nam dinsdagochtend per direct afscheid van Michael Silberbauer en daarom zijn de Domstedelingen met spoed op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Welke namen komen in aanmerking voor de trainersklus? VoetbalNieuws zet ze op een rijtje. 

Fred Rutten

Fred Rutten was vorig seizoen nog assistent-trainer van PSV onder Ruud van Nistelrooij, maar de ervaren oefenmeester besloot na het vertrek van Van Nistelrooij ook zijn biezen te pakken. Rutten stond bij PSV één wedstrijd als interim-trainer aan het roer en wist het belangrijke duel met AZ wel te winnen. Rutten heeft ervaring als trainer bij clubs als FC Twente, Schalke 04, Vitesse en Feyenoord, maar hoe staat de zestigjarige trainer tegenover FC Utrecht?

Ron Jans

Ron Jans stopte het afgelopen seizoen bij FC Twente na een zeer succesvolle periode als hoofdtrainer. De goedlachse Nederlander is op het moment clubloos en geniet van een sabbatical. Jans werd in augustus al gevraagd naar de interesse in een eventuele klus bij Utrecht, maar liet het antwoord in het midden. De trainer houdt van zijn rust, maar is nog niet klaar in de voetballerij. Kan Utrecht Jans overtuigen? De oefenmeester liet bij PEC Zwolle en Twente al zien het meeste uit een ploeg te kunnen halen. 

Dick Advocaat

Een interessante naam voor de klus in Utrecht is die van Dick Advocaat. De inmiddels 75-jarige oefenmeester is het werk nog altijd niet zat en was tot vorig seizoen aan het roer bij ADO Den Haag. Advocaat zou geïnteresseerd zijn in de klus en eigenaar Frans van Seumeren is lyrisch over de ervaren trainer. 

Advocaat stond tussen 2018 en 2019 al aan het roer bij Utrecht en kent de club daarom als geen ander. Met een puntgemiddelde van 1.78 na 36 wedstrijden waren de resultaten ook beduidend beter dan de afgelopen maanden.

Dirk Kuyt

Een andere trainer die onlangs nog bij ADO Den Haag aan het roer stond en wellicht geïnteresseerd is Dirk Kuyt. De oud-voetballer beleefde grote successen bij onder meer Feyenoord en Liverpool FC, maar komt als hoofdtrainer nog niet van de grond. De reeks bij ADO was teleurstellend, maar met Kuyt zou Utrecht wel een oud-speler met een grote naam binnenhalen. Wellicht kan Kuyt met zijn internationale ervaring de ploeg bij de hoorns grijpen. 

Giovanni van Bronckhorst

Een andere grote naam in de voetballerij is die van Giovanni van Bronckhorst. Gio vertrok in november van vorig jaar bij Rangers na 68 wedstrijden. De trainer beleefde onder meer Feyenoord grote successen en haalde als trainer al eens de landstitel binnen. Is Van Bronckhorst, die op het moment zonder club zit, te porren voor een Utrechts avontuur? 

Erwin van de Looi

Erwin van de Looi stopte onlangs na vijf jaar as bondscoach van Jong Oranje en is daarmee beschikbaar voor een klus in de Eredivisie. De Nederlander is sinds 2013 bekend met het hoofdtrainerschap en oefende die functie in het verleden al uit bij FC Groningen en Willem II. Utrecht zou met Van de Looi een ervaren rot kunnen binnenhalen.