Transfernieuws

'Heerenveen kijkt naar Feyenoord-aanvaller, die open staat voor transfer'

'Heerenveen kijkt naar Feyenoord-aanvaller, die open staat voor transfer'

28 augustus - 13:37 Laatste update: 13:49

Patrik Wålemark staat op het punt om een binnenlandse transfer te maken. Volgens de Leeuwarder Courant heeft de Zweedse vleugelaanvaller van Feyenoord aangegeven dat hij graag naar SC Heerenveen wil. Alleen het financiële plaatje zou nog een hindernis kunnen vormen.

De Friezen verkeren naar verluidt nog in de oriënterende fase, maar kunnen met het nieuws dat Wålemark welwillend is in ieder geval verdere plannen ondernemen. Mocht Feyenoord de juiste vergoeding ontvangen, dan is het eveneens bereid om mee te werken. Het is niet bekend hoeveel hij moet gaan kosten. Volgens Transfermarkt ligt zijn actuele marktwaarde rond de vier miljoen euro.

Wålemark werd in januari 2022 voor 3,25 miljoen euro door Feyenoord overgenomen van BK Häcken, dat eveneens weer met hem in verband wordt gebracht. In De Kuip was hij vrijwel altijd tweede keus, maar kwam het voor hem toch tot 36 officiële optredens. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij evenzoveel assists. Zijn contract in Rotterdam loopt nog tot medio 2026.

Met Luka Ivanusec, Igor Paixão, Yankuba Minteh, Alireza Jahanbakhsh, Javairô Dilrosun en Leo Sauer houdt Arne Slot genoeg opties over op de flanken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s