Nieuws

Wie is Matías Soulé? Het Argentijnse toptalent dat in beeld is bij Feyenoord

Wie is Matías Soulé? Het Argentijnse toptalent dat in beeld is bij Feyenoord

27-08-2023 11:16 Laatste update: 28-08-2023 19:50

Matias Soule Malvano zou in beeld zijn bij Feyenoord om de voorhoede te komen versterken. Wie is deze Argentijn? VoetbalNieuws geeft meer informatie.

Soulé werd geboren op 15 april 2003 in Mar del Plata, Argentinië. Al op zijn zesde begon de middenvelder annex aanvaller met voetballen voor het plaatselijke Kimberley, waar hij uiteindelijk zes jaar voor speelde.

Clubcarrière

Na zes jaar voor Kimberley te hebben gespeeld, maakte Soulé de overstap naar Vélez Sarsfield. Daar kwam hij uiteindelijk vijf jaar in de jeugd uit. Toen de Argentijnse grootmacht hem een contract aanbood, weigerde hij dat. De aanvallende middenvelder kon de overstap maken naar Juventus en greep deze kans met beide handen aan.

In januari 2020 maakte Soulé transfervrij de overstap naar Italië. In zijn eerste seizoen bij de O19 kwam hij dertig keer in actie. Daarin scoorde hij vijf keer en gaf hij vijf assists. Na dat seizoen ging het steeds sneller met Soulé. De spelmaker debuteerde op 22 augustus 2021 voor de O23 van Juve in de Coppa Italia. Zes dagen later volgde ook zijn debuut in de Serie C.

Niet veel later, op 10 september 2021, maakte Soulé voor het eerst deel uit van de selectie van Juventus. Massimiliano Allegri nam de Argentijn op in de wedstrijdselectie voor het duel met Napoli. In die wedstrijd kwam hij uiteindelijk niet in actie. Nadat Soulé bij de O23 inmiddels zijn eerste doelpunten in de Serie C had gescoord, volgde op 30 november 2021 zijn officiële debuut voor Juventus. Soulé kwam als wissel het veld in tegen Salernitana.

Uiteindelijk eindigde de Argentijn het seizoen met vijf goals in 34 wedstrijden voor de O23 en nog twee duels in het eerste van Juve. In dat seizoen kwam Soulé ook in actie voor Juventus O19 in de UEFA Youth League. De Italianen bereikte mede dankzij twee goals in zes wedstrijden de halve finale, waarin Benfica uiteindelijk na penalty’s te sterk was. Saillant detail: Soulé miste de beslissende penalty.

Op 11 oktober 2022 mocht Soulé voor het eerst zijn opwachting maken in de Champions League. De 20-jarige Argentijn kwam vijftien minuten in actie tegen Maccabi Haifa. Zijn basisdebuut bij Juve volgde op 29 oktober tegen Lecce. In dat seizoen kwam Soulé ook voor het eerst tot scoren voor Juventus. Op 12 maart 2023 maakte hij de 4-2 tegen Sampdoria. Tot nu toe kwam Soulé 21 keer uit voor Juventus. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij geen assists.

Interlandcarrière

Soulé kwam uit voor onder meer drie keer uit voor Argentinië O16, waar hij op zijn vijftiende zijn debuut maakte. Daarna volgde twee optredens voor het Argentinië O20 van Javier Mascherano, waarmee hij aan het WK O20 deelnam.

Ook werd Soulé al eens opgeroepen voor het grote Argentinië. Op 3 november 2021 kreeg de aanvaller annex middenvelder te horen dat hij zich mocht melden bij de Argentijnen. Uiteindelijk kwam Soulé niet in actie in de WK-kwalificatieduels tegen Uruguay en Brazilië, omdat hij niet tot de wedstrijdselectie behoorde.

Wat voor speler is Soulé?

Soulé is 1,82 lang en linksbenig. Hij staat bekend om zijn uitstekende dribbels en wordt vaak vergeleken met Angel Di Maria, maar Lionel Messi is zijn grote voorbeeld. Soulé komt het beste tot zijn recht op tien, achter de spits of op rechtsbuiten.