Bassey pakt rood tegen Arsenal, United maakt fraaie comeback

26-08-2023 18:01

Arsenal en Manchester United hebben zaterdagmiddag interessante wedstrijden afgewerkt. The Gunners verspeelden twee punten tegen Fulham, terwij United knap een comeback forceerde tegen Nottingham Forest.

Manchester United - Nottingham Forest: 3-2

United begon vol goede moed aan het duel met Forest, maar stond binnen vier minuten met de rug tegen de muur. Door treffers van Taiwo Awoniyi en Willy Boly stonden de bezoekers binnen de kortste keren op 0-2. Bij United ging in de eerste helft niet veel goed, maar wist Christian Eriksen wel na een kwartier voor de aansluitingstreffer te zorgen. Casemiro miste wel nog een enorme kopkans.

In de tweede helft stelde United orde op zaken. Casemiro herstelde zijn fout in de tweede helft en kopte de gelijkmaker binnen. Forest pakte een rode kaart nadat de doorgebroken Bruno Fernandes werd neergehaald. Diezelfde Portugees schoot United voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, een kwartier voor tijd. Door de overwinning pakt United tijdelijk plek vijf in Engeland.

Arsenal - Fulham 2-2

Arsenal wist dat het met een overwinning tijdelijk de koppositie kon pakken in Engeland, maar het ging binnen een minuut mis voor Mikel Arteta en de zijnen. Bukayo Saka gaf een foute terugspeelbal en Andreas Pereira wist daar gebruik van te maken. The Gunners gingen de gehele eerste helft op zoek naar de gelijkmaker, maar die wilde niet vallen.

In de tweede helft kwam Arsenal toch langszij. Fabio Vieira snelde langs Kenny Tete, die de speler neerhaalde in het strafschopgebied. Saka schoot feilloos binnen. Enkele minuten later raakte Calvin Bassey geblesseerd in het duel met Saka, maar ging het spel door. In diezelfde aanval tikte Eddie Nketiah binnen. Voor Bassey was het een ongelukkige middag: de voormalig Ajax-speler pakte zijn tweede gele kaart nadat hij een speler van Arsenal opving.

Fulham stond achter én had een man minder, maar kwam nog op gelijke hoogte. In de slotfase schoot Paulinha goed binnen uit een hoekshop. Arsenal ging nog vol op zoek naar de 3-2, maar die viel niet meer. Door het gelijkspel staat Arsenal gedeeld eerste met stadsgenoot Tottenham Hotspur.