Breaking news

United en Greenwood hakken knoop door: 'Beste carrière elders voort te zetten'

United en Greenwood hakken knoop door: 'Beste carrière elders voort te zetten'

21-08-2023 16:23 Laatste update: 16:36

Manchester United ziet er toch vanaf om Mason Greenwood weer in de selectie te laten integreren, meldt de club via de officiële kanalen. The Mancunians zwichten voor de kritiek die de club zowel intern als extern ter oren heeft gekregen.

Het verhaal van Greenwood is bekend. De 21-jarige aanvaller werd verdacht van onder andere verkrachting en mishandeling, maar het Crown Prosecution Service (CPS) zag onlangs af van vervolging, waardoor hij vrij is om te gaan en staan waar hij wil.

Afgelopen week werd bekend dat er intern flink werd gediscussieerd over een re-integratie programma voor Greenwood, maar dat zorgde voor de nodige controverse. Daardoor heeft Manchester United nu officieel een statement naar buiten gebracht waarin duidelijk wordt gemaakt dat de wegen van club en speler gaan scheiden.

'Voor iedereen die betrokken is, inclusief Mason, we snappen dat er moeilijkheden zijn om hem weer bij Manchester United te laten spelen. We zijn tot de overeenstemming gekomen dat hij dit het beste elders dan op Old Trafford kan doen en gaan nu samen werken aan een uitkomst', klinkt het.

Statement Greenwood

Naast Manchester United heeft Mason Greenwood ook zelf een statement afgegeven. Daarin zegt hij onder meer het volgende: 

'Ik ben grootgebracht met het feit dat geweld in een relatie fout is en ik heb de dingen waarvan ik werd beschuldigd niet gedaan, in Februari ben daarvan vrijgesproken. Toch accepteer ik dat ik fouten heb gemaakt in mijn relatie en neem mijn verantwoordelijkheid voor de situatie die tot de social media-post heeft geleid.'

'De beslissing die vandaag is genomen is voortgekomen uit een proces tussen Manchester United, mijn familie en ik zelf. Het is het beste dat ik mijn voetbalcarrière elders voortzet, weg van Old Trafford, ergens waar mijn aanwezigheid geen afleiding is voor de club. Ik ben de club eeuwig dankbaar voor hun hulp sinds mijn zevende jaar. Er zal altijd een deel van me voor United blijven', besluit hij.