Transfernieuws

'Onderhandelingen tussen VfB Stuttgart en Ajax over transfer van Ito lopen spaak'

'Onderhandelingen tussen VfB Stuttgart en Ajax over transfer van Ito lopen spaak'

17-08-2023 19:56 Laatste update: 20:04

De komst van Hiroki Ito naar Ajax wordt een lastig verhaal. Volgens Voetbal International lijken de onderhandelingen tussen de Amsterdammers en VfB Stuttgart spaak te zijn gelopen.

Van Ajax is bekend dat ze twee biedingen bij Stuttgart hebben neergelegd voor Ito met een hoogste bod van vijftien miljoen euro, maar dat is niet genoeg. Volgens het weekblad wachten de Amsterdammers nog altijd op een tegenbod, maar dat is er nooit gekomen. Dat betekent dat de onderhandelingen stil liggen.

Het is daarentegen niet zo dat Stuttgart helemaal niet onderhandelt over spelers. In tegenstelling zelfs, want Wataru Endo is aan Liverpool verkocht en naar verluidt maakt Konstantinos. Mavropanos, de defensieve partner van Ito, een transfer naar West Ham United. Volgens VI heeft Stuttgart het geld voor Ito dan ook niet nodig.

De komst van Ito is zeer onwaarschijnlijk geworden en dus lijkt Ajax door te moeten schakelen. Gastón Avila is één van de voornaamste kandidaten om de Japanner te doen vergeten, aangezien ook de komst van Nicolás Tagliafico niet van de grond lijkt te komen.