Nieuws

PSV verregaand met Dest: de carrière van de Amerikaans international in beeld

PSV verregaand met Dest: de carrière van de Amerikaans international in beeld

20-08-2023 10:50 Laatste update: 11:25

PSV lijkt aan de haal te gaan met Sergiño Dest. De nog jonge carrière van de 22-jarige vleugelverdediger krijgt dus mogelijk een nieuw hoofdstuk, maar hoe verliep de carrière van Dest tot dusver? VoetbalNieuws brengt het in kaart.

Dest, geboren op 3 november 2000 in Almere, speelde van 2009 tot en met 2012 in de jeugdopleiding van Almere City, alvorens hij de overstap naar Ajax maakte. Na verschillende Amsterdamse jeugdteams doorlopen te hebben, maakte de Amerikaans international op 15 oktober 2018 zijn debuut in het betaald voetbal. Hij mocht als basisspeler zijn opwachting maken bij Jong Ajax in een competitieduel met Jong PSV (2-1 nederlaag). In totaal speelde hij achttien duels voor de Amsterdamse beloftenploeg.

Ajax 1

Het transferdoelwit van PSV debuteerde op 27 juli 2019 in de hoofdmacht van Ajax. Trainer Erik ten Hag gaf de jonge Dest een kans in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Ditmaal mocht hij het opnemen tegen het ‘grote’ PSV. Het duel werd met 2-0 gewonnen, waardoor zijn eerste prijs een feit was. Na 38 wedstrijden in het eerste van Ajax, waarin hij goed was voor twee goals en zes assists, verliet hij Amsterdam. Dest groeide als Ajacied uit tot international van Amerika en achtte zichzelf rijp voor een transfer naar FC Barcelona.

Catalaans avontuur

De inmiddels 26-voudig international van Amerika tekende op 1 oktober 2020 een vijfjarig contract in Catalonië. Dest ging bij Barcelona onder huidig bondscoach Ronald Koeman spelen. Hij kende een goede start in Spanje, maar na het ontslag van Koeman kon de ex-Ajacied niet meer rekenen op veel speelminuten. Tot dusver speelde Dest 72 duels voor Barcelona, waarin hij goed was voor drie goals en vier assists.

Huurperiode Milaan

Aangezien de speelminuten voor Dest gering waren, besloot hij afgelopen seizoen zijn geluk ergens anders te gaan beproeven. Het transferdoelwit van PSV vertrok in september 2022 op huurbasis naar AC Milan. De Italiaanse grootmacht had in de huurovereenkomst een optie tot koop bedongen. Met het vertrouwen zat het dus wel goed, maar ook in Milaan werd Dest geen onomstreden basisspeler. AC Milan besloot de koopoptie niet te lichten, waardoor de Amerikaans international deze zomer terugkeerde bij Barcelona.

Gevoelige transfer naar PSV?

Dest heeft in Catalonië nog een contract tot de zomer van 2025. Met een nieuwe huurtransfer naar PSV kan de talentvolle vleugelverdediger zijn carrière mogelijk nieuw leven inblazen en zijn belofte alsnog inlossen. De Eindhovenaren zijn nog altijd op zoek naar defensieve versterkingen en zien in Dest een speler die zich eerder al heeft bewezen. Samen met de connecties van Earnest Stewart lijkt een simpele rekensom uit te monden op een huurdeal met een optie tot koop.