Exclusive

Lof voor Ten Hag: 'Hij is nog hetzelfde als bij Go Ahead, dat is belangrijk'

Lof voor Ten Hag: 'Hij is nog hetzelfde als bij Go Ahead, dat is belangrijk'

15-08-2023 12:30 Laatste update: 12:36
1

Jan Kromkamp is erg onder de indruk van Erik ten Hag bij Manchester United. De oud-international maakte de huidige manager van The Mancunians zelf mee bij Go Ahead Eagles en ziet nog veel overeenkomsten in de trainer en mens Ten Hag, vertelt hij in TITELSTRIJD van VoetbalNieuws.

Ten Hag is maandagavond begonnen aan zijn tweede seizoen bij Manchester United en begon direct met een zege op Wolverhampton Wanderers (1-0). De ex-trainer van Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Ajax stond voor een zware taak in Manchester, maar lijkt zijn draai inmiddels gevonden te hebben. "Hij moest eerst heel wat problemen opruimen met de situatie rondom Ronaldo. Het is nogal wat om zo'n grote speler te laten weten dat het tijd is voor wat anders", vertelt Kromkamp in gesprek met VoetbalNieuws.

Kromkamp en Ten Hag kennen elkaar goed vanuit hun gezamenlijke Go Ahead-tijd. "Discipline en duidelijkheid aanbrengen is hem in Engeland ook gelukt. In interviews is hij ook hetzelfde als hoe hij in mijn tijd bij Go Ahead Eagles was", stelt Kromkamp. "Dat is ook belangrijk, dat je je persoonlijkheid blijft houden. Je moet niet veranderen omdat je bij Manchester United zit. Het allerbelangrijkste is dat je jezelf blijft en dat zie ik zeker in hem terug", aldus de oud-voetballer.