Transfernieuws

Sinisterra haalbaar voor Feyenoord: Leeds mag nog één speler verhuren

Sinisterra haalbaar voor Feyenoord: Leeds mag nog één speler verhuren

14-08-2023 14:32 Laatste update: 16:56
1

Het werd maandag bekend dat Feyenoord in de markt is voor Luis Sinisterra en volgens de reglementen van de FIFA is de speler haalbaar. Leeds United mag deze zomer nog één speler verhuren. 

Fanmedium 1908.nl zocht uit hoe reëel de komst van de Colombiaan is met het degraderen van Leeds naar het Championship. Een club mag sinds 1 juli 2022 zeven spelers uitlenen aan andere clubs. Die regel werd destijds ingevoerd om te voorkomen dat grote clubs tientallen talenten bij kleinere clubs stalde, iets wat in de voorgaande jaren veel gebeurde. 

Op het moment van schrijven heeft Leeds zes spelers verhuurd aan andere clubs. Het gaat om Brenden Aaronson (Union Berlin), Robin Koch (Eintracht Frankfurt), Maximilian Wöber (Borussia Mönchengladbach), Rasmus Kristensen, Diego Llorente (beiden AS Roma) en Marc Roca (Real Betis). Jack Harrison wordt sinds maandag ook verhuurd, maar dat betreft een binnenlandse overstap, die niet telt voor de regel.

Het houdt in dat er ruimte is voor Leeds om Sinisterra tijdelijk naar Feyenoord te laten terugkeren. De speler maakte indruk bij Leeds wanneer hij speelde, maar onder meer blessures speelde de aanvaller parten. De salariskwestie en interesse van andere clubs zouden nog struikelblokken zijn voor Feyenoord.