Reactie

Ramalho stelt zich in op Sturm Graz: 'Daar zullen zij ons pijn willen doen'

Ramalho stelt zich in op Sturm Graz: 'Daar zullen zij ons pijn willen doen'

07-08-2023 23:23

André Ramalho stond maandag de pers te woord voor het Champions League-duel van PSV tegen Sturm Graz. De Eindhovenaren spelen op dinsdag tegen de Oostenrijkers, om een goede uitgangspositie te creëren voor de return. Er moeten twee rondes worden overleefd om de groepsfase van het miljardenbal te bereiken.

Ramalho zal niet zulke lekkere herinneringen hebben aan het duel met Rangers FC in de voorrondes van vorig seizoen. Hij ging in de fout, waardoor de Schotten konden scoren en PSV uiteindelijk werd uitgeschakeld. "Daar moeten we nu niet meer aan denken, dat is niet nodig", aldus de Braziliaan maandag op de persconferentie, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Je kunt geen fouten maken in dit soort belangrijke wedstrijden, maar we zijn nu eerst volledig met Sturm Graz bezig."

Volgens hem is het belangrijk om zeer alert op te treden tegen de Oostenrijkers. "Ze zijn al langer bij elkaar, met een trainer die er al een hele periode zit. Ze zijn gevaarlijk met spelhervattingen en als ze de bal veroveren na een fout van ons. In balbezit moeten we de restverdediging op orde hebben, want zij zullen ons pijn willen doen met counters."

De verschillen tussen de speelwijze onder Peter Bosz en Ruud van Nistelrooij is volgens hem minder groot dan soms gedacht. "Het heeft wel gevolgen voor de manier van verdedigen, iets wat de coach en staf heel goed heeft uitgelegd. Dat maakt het voor ons makkelijker. Er komt misschien nog een nieuwe verdediger, maar dat hoort bij een topclub. Ik ben daar niet over verrast, omdat eerder al aangegeven is dat er een versterking komt omdat Jarrad (Branthwaite, red.) terug is naar Engeland. Concurrentie hoort bij een topclub."

PSV – Sturm Graz begint dinsdagavond om 20.30 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws zal live verslag doen in het daarvoor bestemde blog.