Transfernieuws

'Ajax mondeling akkoord met Japanse verdediger, Duitsers willen meer geld zien'

'Ajax mondeling akkoord met Japanse verdediger, Duitsers willen meer geld zien'

07-08-2023 20:54 Laatste update: 23:58

Ajax heeft een mondeling akkoord bereikt met verdediger Hiroki Ito. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports maandagavond. De Japanner zou maar wat graag naar Amsterdam vertrekken, maar zijn club VfB Stuttgart houdt dat vooralsnog tegen.

Eerder op de maandag werd namelijk bekend dat Stuttgart een tweede bod van maar liefst 15 miljoen euro zou hebben afgeslagen. Dat is al meer dan de 12 miljoen die Ajax eerder indiende voor de 24-jarige Ito. De Amsterdammers zouden een contract tot medio 2028 voor hem klaar hebben liggen.

Voorzitter Alexander Wehrle wil de linksbenige centrumverdediger koste wat kost behouden. "De hoogte van de bedragen blijft normaal gesproken intern, maar blijkbaar heeft iemand gepraat. We hebben heel duidelijk gezegd dat we Ito niet willen verkopen. Er is geen nieuwe stand van zaken", zo vertelde hij.

Ajax is na het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal nog altijd op zoek naar defensieve versterkingen. Het haalde de Kroatische Jakov Medic al in huis, maar die lijkt vooral voor de breedte bedoeld. Ito kan naar alle waarschijnlijkheid Timbers gat beter opvullen. Hij speelde in de afgelopen twee jaar 59 wedstrijden in de Bundesliga. Mocht het Sven Mislintat niet lukken om hem binnen te halen, dan schakelt Ajax door. Josip Sutalo van Dinamo Zagreb wordt ook nog altijd in verband gebracht.