Reactie

Steijn tevreden met Europese loting: 'Je kunt het thuis in de Arena afmaken'

Steijn tevreden met Europese loting: 'Je kunt het thuis in de Arena afmaken'

07-08-2023 20:52

Maurice Steijn gaat komende week met zijn staf het spel van Ludogorets en FC Astana ontleden. Ajax weet na de loting van maandag namelijk dat het een van beide ploegen zal treffen in de play-offs van de Europa League. De trainer van de Amsterdammers kijkt uit naar het tweeluik, dat op 24 en 31 augustus zal gaan plaatsvinden.

Steijn merkt in eerste instantie op dat hij met beide ploegen wat bekends loot. "Er zaten ook een paar bij waarvan we de naam niet kenden", zo vertelt hij in gesprek met Ajax TV. De kampioenen van Bulgarije en Kazachstan moeten het eerst samen uitvechten, voordat de Amsterdammers weten wat hen te doen staat. "We gaan nu al aan de voorkant de wedstrijden die ze gespeeld hebben, bekijken. En uiteraard dat tweeluik ook. Dan zien we wie eruit komt en welk plan we er tegenover moeten brengen."

De Ajax-coach heeft dan ook geen voorkeur voor tegenstander, maar weet wel al dat hij in ieder geval begint met een uitwedstrijd. "Dat is wel prettig, vind ik. Dan kun je het thuis afmaken in je eigen Arena, dus dat is denk ik wel mooi."

Als toeschouwer heeft hij Europese avondjes met Ajax al eens beleefd. "Dat zijn natuurlijk legendarische avondjes geweest in de Champions League, maar ook op tv heb je dat altijd gevolgd. Het is wel heel mooi om dat nu als coach mee te maken."

Ajax begint het seizoen komende zaterdag om 20.00 uur met het competitieduel tegen Heracles Almelo.