Breaking news

VI: Feyenoord en RB Leipzig naderen een akkoord over recorddeal voor Geertruida

VI: Feyenoord en RB Leipzig naderen een akkoord over recorddeal voor Geertruida

05-08-2023 15:45 Laatste update: 15:53
6

Feyenoord en RB Leipzig naderen een akkoord over een recorddeal voor Lutsharel Geertruida, zo meldt Voetbal International. De Duitse club is naar verluidt bereid om een bedrag van dertig miljoen euro op tafel te leggen.

De interesse van Leipzig in Geertruida is bekend. De Duitse club deed al meerdere biedingen op de multifunctionele verdediger, maar die werden naar de prullenbak verwezen door directeur Dennis te Kloese. Met het bod van dertig miljoen, exclusief bonussen, lijken ze nu wel raak te hebben geschoten volgens VI.

Geertruida moet in Leipzig de opvolger worden van Josko Gvardiol. Zijn transfer naar Manchester City werd onlangs wereldkundig gemaakt en hij is met de negentig miljoen euro die ervoor is betaald de duurste verdediger aller tijden. Ruim een derde van dat bedrag gaat Leipzig nu investeren in de verdediger van Feyenoord.

Mocht de deal tussen Feyenoord en Leipzig ervan komen, dan staat er volgens 1908 al een nieuwe verdediger klaar om opgepikt te worden. Wie dat precies is, is niet bekend. Eerder deze transferwindow pikte Leipzig in ieder geval al een Nederlander op. Xavi Simons is op huurbasis vanuit Paris Saint-Germain naar de Bundesliga-club vertrokken.