Transfernieuws

Twente slaat belangrijke slag: Unnerstall verlengt contract met twee jaar

Twente slaat belangrijke slag: Unnerstall verlengt contract met twee jaar

31-07-2023 15:15 Laatste update: 15:16
1

FC Twente heeft een grote en belangrijke slag geslagen. Doelman Lars Unnerstall blijft staat ook de komende twee jaren onder contract in de Grolsch Veste. Dat melden de Enschedeërs maandag via hun officiële kanalen.

De vorige verbintenis van de Duitser liep nog tot medio 2025. Twente nam hem in de zomer van 2021 transfervrij over van PSV, wat vooralsnog tot een zeer gelukkig huwelijk heeft geleid. Unnerstall is zonder twijfel één van de absolute sterkhouders van het Twente dat zich twee seizoenen achtereen wist te plaatsen voor Europees voetbal. In 2022/2023 had hij met zestien clean sheets de meeste van de Eredivisie en stond hij met slechts 27 tegendoelpunten ook fier bovenaan.

De 33-jarige keeper begon zijn carrière bij Schalke 04, waar hij door blessures regelmatig onder de lat stond. Via huurperiodes en een minder succesvolle periode bij Fortuna Düsseldorf blies hij bij VVV-Venlo in 2017 zijn carrière nieuw leven in. Sindsdien geldt Unnerstall tot één van de beste doelmannen van de Eredivisie.

Komende donderdag komt FC Twente alweer in actie. De Tukkers spelen dan de returnwedstrijd in de voorrondes van de Conference League tegen het Zweedse Hammarby IF. Maandag werd bekend dat daar door de uitgebroken rellen van de week ervoor geen uitsupporters bij aanwezig zullen zijn. Die wedstrijd eindigde overigens in een 1-0 overwinning voor de ploeg van trainer Joseph Oosting.