Exclusive

Wie is Diant Ramaj, de nieuwe aankoop van Mislinat bij Ajax?

Wie is Diant Ramaj, de nieuwe aankoop van Mislinat bij Ajax?

01-08-2023 19:02 Laatste update: 03-08-2023 15:05

Ajax heeft Diant Ramaj binnen. De 21-jarige Duitse doelman komt over van Eintracht Frankfurt en wordt in Amsterdam de stand-in van Geronimo Rulli. Maar wie is Ramaj eigenlijk en wat is zijn achtergrond? VoetbalNieuws legt het je uit.

Carrière in Duitsland

Ramaj werd op 19 september 2001 geboren in Stuttgart als zoon van Kosovaars-Albanese ouders. Hij heeft ook een oudere broer, Dijon Ramaj, die eveneens profvoetballer is. Ramaj doorliep in zijn jeugd de opleiding van enkele clubs uit Stuttgart, waaronder VfB Stuttgart. 

In 2018 maakte de doelman de overstap naar 1.FC Heidenheim, waar hij een jaar later bij het eerste elftal werd gehaald. Echte speelminuten maakte Ramaj bij Heidenheim niet. In 2021 tekende hij bij Eintracht Frankfurt, waar hij nog altijd onder contract staat. Voor die club debuteerde Ramaj in januari 2022 in de Bundesliga in een wedstrijd tegen Augsburg. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. 

Jeugdinternational

Ramaj kwam al uit voor verschillende Duitse jeugdelftallen. Hij speelde wedstrijden voor Duitsland onder 18, onder 19 en momenteel onder 20. In totaal staat de teller op 10 jeugdinterlands voor de doelman. Ondanks zijn status als jeugdinternational heeft Ramaj nog weinig ervaring op het hoogste niveau. Voor Eintracht Frankfurt speelde hij pas 2 Bundesliga-wedstrijden. Bij die club is hij vooral reservedoelman. Een stap naar Ajax zou voor hem een uitkomst kunnen zijn. Ook al zou hij keeper Gerónimo Rulli voor zich moeten laten.

Concurrentie in Amsterdam

Mocht Ramaj naar Amsterdam komen, dan zal hij moeten concurreren met Rulli, Remko Pasveer en Jay Gorter. Echter, staat Pasveer de aankomende twee maanden aan de kant door een gebroken vinger en Gorter staat op de nominatie voor een vertrek uit Amsterdam. 

Talentvolle sluitpost

Ondanks zijn beperkte ervaring wordt Ramaj gezien als een talentvolle keeper. Met zijn 1.89m heeft hij het postuur om uit te groeien tot een meer dan degelijke goalie. Echter, kwam de doelman tot nu toe in Duitsland voornamelijk uit in de Bundesliga Onder 19 voor FC Heidenheim 1846. Ervaring op het hoogste niveau is iets wat hij nog mist.