Wedstrijdverslag

Sterk FC Twente wint heenduel nipt, maar houdt Hammarby in leven

Sterk FC Twente wint heenduel nipt, maar houdt Hammarby in leven

27-07-2023 21:54 Laatste update: 21:56

FC Twente heeft het heenduel met het Zweedse Hammarby winnend afgesloten. De ploeg van trainer Joseph Oosting was heer en meester in de Grolsch Veste en won het Conference League-duel dan ook meer dan terecht met 1-0.

In de tweede voorronde van de Conference League moet Twente zien af te rekenen met Hammarby en daarvoor is de eerste stap gezet. De Tukkers begonnen sterk aan het thuisduel en kwamen via Michel Vlap en Sem Steijn tot een aantal grote kansen. De Zweedse tegenstanders moesten het vooral hebben van het fysieke spel en kwamen er voetballend niet aan te pas in een sfeervolle Grolsch Veste.

Al vroeg in de tweede helft kreeg Twente de verdiende voorsprong. Steijn knalde hard raak en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Hammarby was na de tegengoal even de draad kwijt en dus kon Twente aandringen tot een tweede treffer. De nummer vijf van het vorige Eredivisie-seizoen voetbalde er makkelijk doorheen, alleen ontbrak het aan de juiste eindpass.

Hoewel Twente meer goals had verdiend, bleef het steken op een 1-0 einduitslag. De Tukkers reizen volgende week af naar Zweden voor de returnwedstrijd van dit tweeluik. De winnaar treft in de derde voorronde de winnaar van Kecskeméti TE - Riga FC.