Nieuws

Feyenoorder wacht met smart op debuut bij Oranje: 'Dat is wel mijn doel ja'

Feyenoorder wacht met smart op debuut bij Oranje: 'Dat is wel mijn doel ja'

23-07-2023 22:47

Quilindschy Hartman heeft komend seizoen een duidelijk doel voor ogen. De linksback van Feyenoord is voornemens om zijn debuut in het Nederlands elftal te maken, zo vertelt hij voor de camera’s van ESPN.

Hartman was afgelopen seizoen al dicht bij een mogelijk debuut in Oranje. De 21-jarige verdediger belde al een aantal keer met Ronald Koeman en werd ook al eens opgenomen in de voorselectie. Helaas voor hem maakte de bondscoach destijds andere keuzes.

“Dat is mijn doel ja", reageert Hartman op de vraag van een ESPN-verslaggever over spelen in het Nederlands elftal. "Daar kan ik heel simpel over zijn. Mijn einddoel is het EK volgend jaar. Het zal uitdagend worden, maar als ik naar mijn positie kijk, denk ik wel dat het mogelijk is. Ik ga er gewoon voor."

Om te beginnen speelt Hartman komend seizoen eerst in de Champions League. De linksback heeft wel een voorkeur voor wie de Rotterdammers moeten loten. "Ik zou graag Real Madrid hebben. Dat zou ik mooi vinden. Maar ik zou het ook wel fijn vinden als er twee clubs in de groep zitten waarvan ik denk dat we ze kunnen hebben. Uiteindelijk kunnen we van iedereen winnen. Het blijft voetbal en wij zijn ook heel goed", besluit hij.