Transfernieuws

Update: 'Everton aast op Brobbey, Ajax-spits ziet zomers vertrek niet zitten'

Update: 'Everton aast op Brobbey, Ajax-spits ziet zomers vertrek niet zitten'

20-07-2023 10:08 Laatste update: 17:38
9

Brian Brobbey staat op de radar van Everton. De spits van Ajax kan daardoor na een tegenvallend seizoen in Amsterdam een stap maken naar de Premier League.

Brobbey kende een wisselvallig seizoen met Ajax en was geen onbetwiste basisspeler. De spits moest vaker dan hem lief was plek nemen op de bank en is ook voor komend seizoen geen zekerheid op het spelformulier. Sky Sports-journalist Vinny O'Connor meldt dat Everton de Nederlandse aanvaller graag zou willen overnemen en dat Ajax al op de hoogte is gesteld van de vermeende interesse. De club uit Liverpool heeft nog geen bod neer gelegd in Amsterdam, maar daar zou snel verandering in kunnen komen.

Met Ajax kent Brobbey een wisselvallige relatie. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar tekende in 2021 een contract bij RB Leipzig nadat hij ontevreden was over zijn speeltijd. Nadat het gras in Duitsland niet groener bleek te zijn keerde Brobbey eerst op huurbasis en daarna definitief terug in Amsterdam, maar daar moest Ajax wel 16,35 miljoen euro voor neergelegen. Afgelopen seizoen kwam Brobbey in 45 wedstrijden veertien maal tot scoren.  

Update: Brian Brobbey ziet een zomers vertrek bij Ajax niet zitten. Dat meldt Ajax-watcher Reon Boeringa. De 21-jarige spits zou graag in Amsterdam blijven om zichzelf verder te ontwikkelen.