Transfernieuws

'United bereikt akkoord met Deens talent: Atalanta vraagt nog altijd hoofdprijs'

'United bereikt akkoord met Deens talent: Atalanta vraagt nog altijd hoofdprijs'

18-07-2023 16:59 Laatste update: 23:45

Manchester United heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Rasmus Højlund. Dat meldt The Athletic. De Premier League-club is echter nog niet dicht bij een overeenkomst met Atalanta over de transfersom voor de twintigjarige Deen.

United ziet in Højlund de topkandidaat om de aanval te versterken. De Engelsen zijn al in gesprek met Atalanta, maar het verschil tussen de vraagprijs en het bedrag dat United wil betalen voor de spits ligt nog te ver uit elkaar. Ook PSG heeft interesse in het toptalent.

Atalanta wil naar verluidt ongeveer zeventig miljoen euro inclusief bonussen voor de Deen. United hoopt op een lagere prijs voor de aanvaller, die pas vorig jaar overkwam van Sturm Graz. Vanwege Financial Fair Play-regels kunnen de Mancunians waarschijnlijk pas toeslaan na enkele verkopen.

Højlund maakte indruk in zijn debuutseizoen in de Serie A met negen goals en vier assists. Ook bij de Deense nationale ploeg scoorde hij de afgelopen interlands zes keer in de laatste drie duels. United moet diep in de buidel tasten, maar lijkt nu in ieder geval overeenstemming met het talent zelf te hebben bereikt.