Breaking news

Xavi Simons verlaat het trainingskamp van PSV om een transfer naar PSG te maken

Xavi Simons verlaat het trainingskamp van PSV om een transfer naar PSG te maken

16-07-2023 09:38 Laatste update: 09:52
16

Xavi Simons gaat PSV verlaten voor Paris Saint Germain. De middenvelder heeft toestemming gekregen van de Eindhovenaren om het trainingskamp in Oostenrijk te verlaten.

PSV meldt dat Simons het trainingskamp in Oostenrijk heeft verlaten om een transfer af te ronden naar PSG. De aanvallende middenvelder keert daardoor terug naar de club die hij een jaar geleden achter zich liet. 'Xavi Simons verlaat per direct het trainingskamp om transfer af te ronden met Paris Saint Germain. De twintigjarige aanvaller kwam vorig jaar naar PSV en groeide uit tot een belangrijke pion in het elftal van Ruud van Nistelrooij', valt te lezen op de site van PSV.

Voor de Eindhovenaren is de transfer een hard gelach. De aanvallende middenvelder groeide uit tot één van de beste spelers van de Eredivisie en was de dragende kracht achter het behalen van de tweede plaats voor PSV. Ondanks het feit dat men in Eindhoven positief gestemd was over een langer verblijf, kiest de jongeling nu dus toch voor een terugkeer. Simons had zelf de optie in zijn contract om voor zes miljoen euro overgenomen te worden door PSG.

Fabrizio Romano meldt dat Simons een transfer naar PSG maakt, maar wellicht niet voor lang blijft. Mocht Kylian Mbappé of Neymar een transfer maken, dan blijft Simons behouden voor de club. Mocht beide spelers blijven zal Simons verhuurd worden.