Transfernieuws

'Feyenoorder kiest avontuur in Qatar: doorbraak in De Kuip kwam niet van de grond'

'Feyenoorder kiest avontuur in Qatar: doorbraak in De Kuip kwam niet van de grond'

14 juli - 06:59 Laatste update: 09:11
4

Mohamed Taabouni vervolgt zijn carrière verrassend in Qatar. De 21-jarige middenvelder verlaat Feyenoord transfervrij voor Al-Arabi, meldt Voetbal International.

Ondanks interesse van onder meer Excelsior, Rapid Wien en Viborg FF, koos Taabouni voor het lucratieve aanbod bij Al-Arabi uit Qatar. Naast een riant salaris ziet hij in de Qatar Super League een mooie sportieve uitdaging. Bij Feyenoord kwam de doorbraak van de talentvolle Taabouni niet van de grond.

In zijn enige seizoen in Rotterdam kwam de voormalig jeugdspeler van AZ tot slechts zeven duels in het eerste. Taabouni veroverde weliswaar de landstitel met Feyenoord, maar zag weinig perspectief op speeltijd voor komend seizoen. De Qatarese club betaalt circa 500.000 euro voor de middenvelder.

Taabouni tekent een verbintenis tot medio 2026. In zijn contract is een afkoopclausule van liefst vijftien miljoen euro opgenomen. Feyenoord bedong een doorverkooppercentage van twintig procent bij een eventuele toekomstige transfer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!