Nieuws

Oranje-international Vermeer aast op interlandswitch: 'Zou me trots maken'

Oranje-international Vermeer aast op interlandswitch: 'Zou me trots maken'

13-07-2023 15:17

De inmiddels 37-jarige Kenneth Vermeer hoopt zijn interlandloopbaan nieuw leven in te blazen. De doelman van PEC Zwolle speelde vijf interlands voor het Nederlands elftal, maar hoopt nu uit te mogen komen voor Suriname.

Vermeer zou maar al te graag uitkomen voor de ploeg van bondscoach Aron Winter en assistent Henk ten Cate. "Dat zou ik heel mooi vinden, om de kleuren van het land te dragen. Het zou me zeker trots maken", vertelt Vermeer in gesprek met Voetbal International. "De FIFA is dat nu aan het uitzoeken, dus het is nog even afwachten. Het zou wel bijzonder zijn, om misschien nog wel een toernooi mee te maken met Suriname. Ze zijn een mooie ploeg aan het bouwen. Het zou mijn ouders natuurlijk ook enorm trots maken.

Vermeer heeft vijf interlands met Oranje op zijn naam staan en dus blijft het een lastig verhaal. De FIFA heeft de regels omtrent een interlandswitch versoepeld in 2020 en dus liggen er wel mogelijkheden voor Vermeer. Er wordt onder meer gekeken naar de periode waarin deze interlands zijn afgewerkt. In het geval van Vermeer is dat tussen 2012 en 2015.