Transfernieuws

Tonali rondt toptransfer naar Premier League af: 70 miljoen euro voor Italiaan

Tonali rondt toptransfer naar Premier League af: 70 miljoen euro voor Italiaan

03-07-2023 13:12

Sandro Tonali vertrekt definitief van AC Milan naar Newcastle United. Dat maken The Magpies bekend via hun officiële kanalen. De Premier League-club maakt naar verluidt een bedrag van 70 miljoen euro, inclusief bonussen, over voor de Italiaanse middenvelder.

De transfer van Tonali hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel beklonken. Hij tekent een vijfjarig contract op St. James’ Park. De Milanezen wilden hem koste wat kost verkopen, omdat het forse bedrag de club een financiële boost zou geven.

La Republicca meldde eerder echter dat Tonali zelf de ambitie had uitgesproken om zijn hele voetbalcarrière bij Milan te blijven. In een gesprek waarin dat door de clubleiding van de baan werd geschoven, zou hij in tranen zijn uitgebarsten. Zijn contract bij de Rossoneri liep nog tot medio 2027.

Giuseppe Riso, Tonali's zaakwaarnemer, noemt de transfer 'een uitstekende deal'. "Newcastle is het perfecte project voor Tonali. Ze wilden hem koste wat kost aantrekken. Hij zal hier een cruciale speler zijn. Deze deal is daarnaast ook heel goed voor de financiën van zowel Milan als Brescia", geciteerd door Fabrizio Romano.