Nieuws

Vermeer ambitieus: 'Niet teruggekeerd om vrij en blij op de bank te zitten'

Vermeer ambitieus: 'Niet teruggekeerd om vrij en blij op de bank te zitten'

28-06-2023 10:12

Kenneth Vermeer is niet van plan om zijn laatste voetbaljaren rustig uit te gaan zitten bij PEC Zwolle. De voormalig keeper van Ajax, Feyenoord en Club Brugge gaat komend seizoen de concurrentiestrijd aan met Jasper Schendelaar.

Vermeer kijkt uit naar het Eredivisie-seizoen 2023/2024. "Jasper Schendelaar heeft het goed gedaan. Ik zal hem steunen, maar je wilt het iemand ook op een 'gezonde' manier moeilijk maken. Je moet niet aan elkaars poten zagen. Je kunt wel de druk opvoeren bij de andere keepers. Concurrentie hoort erbij, of je nou speelt of niet", vertelt de 37-jarige sluitpost in gesprek met de NOS.

Haris Medunjanin, die afgelopen seizoen onder contract stond bij PEC Zwolle, heeft een grote rol gespeeld in de komst van Vermeer. Beiden kennen elkaar uit hun tijd bij FC Cincinatti. "Haris zei dat PEC met me wilde praten. 'Kijk maar of het iets voor je is.' Zoals ik Zwolle ken, was het altijd een goed voetballende club met goede supporters en een leuke sfeer in het stadion. Voor mij was het niet zo'n moeilijke keuze om te maken, helemaal nu de club weer terugkeert in de Eredivisie."