Reactie

Gravenberch: 'Ga ervan uit dat ik komend seizoen nog bij Bayern München speel'

Gravenberch: 'Ga ervan uit dat ik komend seizoen nog bij Bayern München speel'

27-06-2023 07:51

Ryan Gravenberch wil nog altijd slagen bij Bayern München. De middenvelder die momenteel met Jong Oranje actief is op het jeugd-EK gaat er alles aan doen om zijn dromen waar te maken.

Het verhaal van Gravenberch is bekend. De Amsterdammer verliet Ajax afgelopen zomer voor Bayern, maar het eerste jaar in München is niet geworden waar hij op had gehoopt. Gravenberch hield de bank meer warm dan dat hij speelde, maar is niet van plan om het bijltje erbij neer te gooien.

"Ik ga ervan uit dat ik komend seizoen nog bij Bayern speel", begint Gravenberch tegenover het Algemeen Dagblad, ondanks de geruchten over een transfer naar Liverpool. "Zo sta ik er echt in. Ik zit bij een mondiale top 3-club. Dat vind ik mooi en bijzonder. Dat geef ik niet zomaar op. Mijn doel is het nog steeds om te slagen bij Bayern."

Mogelijk nagenoeg geen vrije dagen

Mocht Jong Oranje dinsdagavond winnen van de leeftijdsgenoten van Georgië, dan stoot het door naar de volgende ronde van het EK. Een mogelijke finale is zelfs pas op 8 juli. Bij Bayern beginnen ze vijf dagen later alweer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

"Wij beginnen bij Bayern op 13 juli. Nog geen maand later wacht de Supercup. Maar in die korte voorbereiding is het wekelijks drie of vier keer tweemaal per dag trainen. En dan gewoon volle bak, hè", vervolgt Gravenberch, die geen extra vrije dagen neemt. "Ik weet dat dit een cruciaal jaar gaat worden. Daarom wil ik er vanaf de eerste training bij zijn", besluit hij.