Nieuws

Wie is Darren Dein, de zaakwaarnemer van Xavi Simons met Arsenal-connecties?

Wie is Darren Dein, de zaakwaarnemer van Xavi Simons met Arsenal-connecties?

26-06-2023 19:39 Laatste update: 19:52

PSV-speler Xavi Simons veranderde onlangs van zaakwaarnemer en ging aan de slag bij DOUBLE D. Eigenaar Darren Dein heeft zeer nauwe banden met Arsenal, die geïnteresseerd is in de speler. Wie is deze nieuwe zaakwaarnemer van Xavi Simons precies? VoetbalNieuws brengt het in kaart. 

Darren Dein is de zoon van David Dein, een voormalige eigenaar en voorzitter van Arsenal FC. Darren kreeg de voetballerij met de paplepel ingegoten en ging op jonge leeftijd al aan de slag als makelaar. Vanwege de connecties van zijn vader raakte Dein bevriend met veel grote voetballers. Zo was hij onder meer de getuige op de bruiloft van Thierry Henry. 

Dein ging op zijn eigen voet verder en werkte onder meer samen met Jerome Anderson, de eigenaar van de Sports Entertainment & Media Group. Anderson moest er in het verleden vooral voor zorgen dat buitenlandse spelers naar de Premier League kwamen. Namen als Marc Overmars en Dennis Bergkamp kwamen naar Engeland met Anderson als tussenpersoon.

Inmiddels heeft Dein zijn eigen makelaarsbedrijf, Double D, en heeft hij veel grote namen als cliënten. Het gaat vooral om vedettes zoals Cesc Fabregas, Bojan en de zoons van Ian Wright. In eigen land heeft Dein een beruchte reputatie, gezien hij achter het Arsenal-vertrek van grote namen als Henry, Robin van Persie en Emmanuel Adebayor zat.  

Simons is de nieuwste aanwinst van Double D en de PSV'er is direct de speler met verreweg de hoogste marktwaarde. Gezien het enorme Arsenal-verleden van Dein heerst de vrees dat Simons wel eens naar Arsenal kan vertrekken: The Gunners zijn eveneens geïnteresseerd in de middenvelder annex aanvaller.