Transfernieuws

'Nieuws uit Frankrijk: PSG vist achter het net, Simons neigt naar langer verblijf'

'Nieuws uit Frankrijk: PSG vist achter het net, Simons neigt naar langer verblijf'

26-06-2023 07:12
2

Xavi Simons moet nog definitief beslissen over zijn toekomst, maar hij geeft niet de voorkeur aan een terugkeer naar Paris Saint-Germain. Volgens L'Équipe lijkt het waarschijnlijker dat hij langer bij PSV zal blijven.

PSG hoopte gebruik te kunnen maken van de transferclausule om Simons na één jaar voor ongeveer zes miljoen euro terug te halen. Echter, de twintigjarige spelmaker heeft daar zelf andere gedachten over. Simons wil veel speeltijd en een belangrijke rol hebben. Dat lijkt bij PSG niet aan de orde, terwijl de middenvelder annex aanvaller die kans bij PSV wel krijgt.  

PSV doet er alles aan om de international van het Nederlands elftal te overtuigen. Volgens L'Équipe spelen de Eindhovenaren zelfs met de gedachte om Simons aanvoerder te maken. Op dit moment is het talent nog op vakantie, maar hij lijkt op dit moment de voorkeur te geven aan een nieuw contract bij het Philips Stadion.

In dat geval vist niet alleen PSG achter het net, maar ook clubs als Arsenal, Manchester United, Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund.