Nieuws

Napoli presenteert plots nieuwe trainer: Serie A-bekende strijkt neer in Napels

Napoli presenteert plots nieuwe trainer: Serie A-bekende strijkt neer in Napels

15-06-2023 21:40

Rudi Garcia is de nieuwe trainer van SSC Napoli. De 59-jarige Fransman is de opvolger van Luciano Spalletti, die ondanks het kampioenschap toch besloot te vertrekken uit Napels.

Dat Garcia de nieuwe trainer van Napoli is geworden komt uit het niets. In de Italiaanse media gingen nog geen geruchten over de mogelijke opvolgers van Spalletti, maar de keuze is uiteindelijk snel op de Fransoos gevallen. Garcia werd in april 2023 nog ontslagen bij het Saudi-Arabische Al Nassr, de club waar Cristiano Ronaldo momenteel speelt.

Verder heeft Garcia al de nodige Serie A ervaring. De oefenmeester was eerder trainer bij AS Roma. Ook in zijn geboorteland heeft hij de nodige clubs versleten. Onder andere Olympique Marseille, LOSC Lille en Olympique Lyon werkten in het verleden samen met hem.

Dat Napoli op zoek moest naar een nieuwe trainer is op zich al vrij opmerkelijk. De Napolitanen werden sinds lange tijd weer eens kampioen van Italië, maar succestrainer Spalletti besloot toch om het er bij te laten. Dat alles kwam door een meningsverschil met voorzitter Aurelio Laurentiis. De bestuurder had zonder weten van Spalletti zijn contract verlengd, maar die was het daar niet mee eens. De oefenmeester verlangde meer salaris.