Transfernieuws

Ugarte bevestigt transfer naar PSG: 'Ik ga naar een gigantische club'

Ugarte bevestigt transfer naar PSG: 'Ik ga naar een gigantische club'

15-06-2023 17:19

Manuel Ugarte gaat officieel de overstap maken van Sporting CP naar Paris Saint-Germain. Dat heeft de 22-jarige Uruguayaan bevestigd tegenover het Portugese Record

PSG heeft de afkoopclausule, een bedrag van zo'n zestig miljoen euro, gelicht. De Parijzenaren hebben hiermee concurrent Chelsea afgetroefd. Ugalde maakte zijn transfer donderdagmiddag wereldkundig. "Het is nu tijd om uit te rusten en daarna is het tijd om bij PSG te starten", zei hij tegenover Record. "Ik ga naar een gigantische club. Ik besef het nog niet helemaal, maar ik ben heel blij."

Ugarte maakte afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij Sporting en groeide uit tot een vaste waarde in de ploeg van trainer Rúben Amorim. Naar verluidt is er niks meer dat de transfer in de weg kan staan, want alle handtekeningen zijn gezet. Ondanks dat de 22-jarige Uruguayaan ontzettend trots is dat hij naar PSG vertrekt, baalt hij er wel van dat Lionel Messi de overstap naar Inter Miami heeft gemaakt. "Het zou ongelooflijk zijn geweest om met hem te spelen. Maar zo gaat het in de voetballerij."