Nieuws

Mogelijke tegenstanders van Twente in de derde voorronde van de Conference League

Mogelijke tegenstanders van Twente in de derde voorronde van de Conference League

24-07-2023 11:34 Laatste update: 11:36
1

FC Twente gaat voor het tweede seizoen op rij Europees voetbal spelen. De Tukkers plaatsten zich via de play-offs voor de tweede voorrondes Conference League en moeten drie hordes zien te overleven om de poulefase te bereiken. Het Zweedse Hammarby Fotboll is de eerste tegenstander, maar de loting voor de derde voorronde gaat al plaatsvinden. Tegen welke tegenstanders kunnen de Tukkers loten en wanneer vindt de loting plaats? VoetbalNieuws geeft antwoord op al je vragen!

Vorig jaar werd Twente vierde, waardoor ze zich rechtstreeks plaatsten voor de derde voorrondes en geen play-offs hoefden te spelen. Afgelopen seizoen was dat anders. De ploeg van afzwaaiend trainer Ron Jans eindigde als nummer vijf en rekende in de nacompetitie af met SC Heerenveen en Sparta Rotterdam.

Daardoor moeten de roodhemden niet twee, maar drie rondes zien te overleven om voor het eerst sinds 2012/2013 weer in de groepsfase van een Europees toernooi uit te kunnen komen. Hammarby is de eerste tegenstander van de Tukkers, maar de loting van de derde voorronde in de Conference League staat al voor de deur. 

Mogelijke tegenstanders FC Twente in de derde voorronde van de Conference League

Omdat Twente een geplaatste status heeft, kan het de volgende ploegen treffen in de tweede voorronde van de Conference League. De loting vindt plaats op maandag 24 juli. De tegenstanders die Twente kan treffen zijn de volgende clubs:

Heart of Midlothian FC (SCO)
De winnaar van Kecskeméti TE (Hongarije) - Riga FC (Letland)
De winnaar van FC Differdange 03 (Luxemburg) - NK Maribor (Slovenië)
De winnaar van KA Akureyri (IJsland) - Dundalk FC (Ierland)
De winnaar van B36 Tórshavn (Faeröer) - Haverfordwest County AFC (Wales)