Nieuws

Mislintat blij met komst 'echte overperformer' Steijn: 'Klaar voor de stap omhoog'

Mislintat blij met komst 'echte overperformer' Steijn: 'Klaar voor de stap omhoog'

14-06-2023 11:04 Laatste update: 11:42

Ajax heeft de aanstelling van Maurice Steijn als nieuwe trainer voor het komende seizoen bevestigd. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in zijn nopjes met de komst van de Hagenaar. 

Steijn komt over van het dit seizoen opvallend goed presterende Sparta Rotterdam. Ajax heeft de trainer tot medio 2026 vastgelegd. Sven Mislintat is blij met de komst van de trainer. "Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn", aldus Mislintat op de clubsite van de Amsterdammers.

"Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd", vervolgt Mislintat. "Verder zijn we de trainersstaf rondom Maurice zorgvuldig aan het samenstellen tot een complementair geheel. Eind juni melden de eerste spelers zich weer op sportpark de Toekomst en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we de belangrijkste trainerspositie nu hebben ingevuld."

Na de komst van Branco van den Boomen is de aanstelling van Maurice Steijn de tweede grote zet van Mislintat. De TD is naar verluidt nog bezig met de komst van Hedwiges Maduro. De oud-Ajacied moet samen met de al vastgelegde Saïd Bakkati de staf gaan vormen van de Amsterdammers.