Transfernieuws

Done Deal: Ajax heeft Steijn binnen, Sparta-coach tekent voor drie jaar in Arena

Done Deal: Ajax heeft Steijn binnen, Sparta-coach tekent voor drie jaar in Arena

14-06-2023 11:00 Laatste update: 15-06-2023 00:03
1

Maurice Steijn is officieel de nieuwe trainer van Ajax. De 49-jarige Hagenees komt over van Sparta Rotterdam en wordt de opvolger van John Heitinga. Steijn tekent een contract tot medio 2026 in Amsterdam.

De onderhandelingen tussen Sparta en Ajax zijn in een stroomversnelling gegaan. Zondagmiddag kwamen de geluiden naar buiten dat de Amsterdammers interesse zouden hebben in de coach die de Spangenaren uitgerekend op die dag nog leidde in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Een enorm knappe prestatie, omdat De Kasteelheren een seizoen geleden nog maar net ontsnapten aan degradatie. Ook daar was Steijn de aanstichter van.

@voetbalnieuwsvn 🚨 𝗠𝗮𝘂𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗦𝘁𝗲𝗶𝗷𝗻 is 𝗼𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗲𝗲𝗹 de nieuwe 𝘁𝗿𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿 van 𝗔𝗷𝗮𝘅🤯 #ajax #ajaxamsterdam #steijn #voetbalnieuws #voetbal #voetbaltok #vj #vjp #voorjou #voorjoupagina ♬ Aesthetic

Ajax betaalt een gelimiteerde afkoopsom van 400.000 euro aan Sparta, omdat hij nog een doorlopend contract had bij de club. "Er stonden bepaalde voorwaarden in zijn contract en daar heeft Ajax aan voldaan", zo vertelt Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, tegenover de NOS. "We vinden het erg jammer dat Maurice vertrekt, maar als we als Sparta een trainer aan Ajax kunnen afleveren, dan maakt dat ons als Spartanen trots." Hedwiges Maduro, de huidige assitent-coach van het pas gepromoveerde Almere City, wordt naar verluidt één van zijn assistenten. Ook Saïd Bakkati tekende al een contract tot 2026 als assistent-trainer.

Steijn stond pas sinds april 2022 onder contract bij Sparta. In het verleden coachte hij onder meer ADO Den Haag en VVV-Venlo. Met laatstgenoemde club werd hij in 2017 kampioen van de Eerste Divisie en handhaafde hij zich tweemaal op het hoogste niveau. In datzelfde jaar won hij de Rinus Michels Award, waar hij ook nu voor is genomineerd.