Transfernieuws

Update: 'Ajax en Sparta zijn eruit, Steijn vertrekt definitief naar Amsterdam'

Update: 'Ajax en Sparta zijn eruit, Steijn vertrekt definitief naar Amsterdam'

12-06-2023 14:37 Laatste update: 21:48
14

Maurice Steijn wordt de nieuwe trainer van Ajax. Volgens het Algemeen Dagblad en De Telegraaf is de Sparta-coach al mondeling akkoord met de Amsterdammers en gaat hij snel een contract tekenen. RTV Rijnmond meldt maandagmiddag dat beide clubs mede dankzij een clausule er al uit zijn gekomen.

Ajax schakelde zondag razendsnel door naar Steijn nadat Kjetil Knutsen, de beoogde trainer die de nieuwe oefenmeester van de Amsterdammers zou moeten worden had afgezegd. Volgens de twee Nederlandse mediums is de oefenmeester van Sparta inmiddels al mondeling akkoord en gaat hij een contract tekenen voor drie jaar.

Naast Steijn maakt ook Hedwiges Maduro de oversteek naar Ajax. De 'kroonprins' sluit aan in de technische staf van de Amsterdammers. Daarvoor laat hij zijn rol als assistent-trainer van Almere City, dat zondag ten koste van FC Emmen naar de Eredivisie promoveerde, los.

De tegenstrijdige berichtgeving die zich de rondte doet is opmerkelijk. Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, gaf eerder deze morgen nog aan dat Steijn komend seizoen gewoon voor de groep zal staan bij Sparta. Dat lijkt nu toch anders uit te gaan pakken.

Update: Ajax en Sparta hebben volgens RTV Rijnmond een akkoord bereikt over de overstap van Steijn. De trainer gaat in Amsterdam een contract voor drie jaar tekenen. Bij De Kasteelheren zou hij een clausule in zijn contract hebben staan, waardoor hij voor een gelimiteerde transfersom kon vertrekken.