Nieuws

Begrip voor Portugese keuze Kökcü: 'Echt goed dat hij voor Benfica kiest'

Begrip voor Portugese keuze Kökcü: 'Echt goed dat hij voor Benfica kiest'

11-06-2023 12:30 Laatste update: 12:38

Zaterdag kwam het nieuws naar buiten dat Orkun Kökcü Feyenoord definitief verruilt voor Benfica. Hans Kraaij Jr. en Karim El Ahmadi begrijpen de keuze van de middenvelder om Portugal te verkiezen boven een stap naar de absolute top.

Kökcü arriveerde vrijdag al in Portugal en tekende zaterdag zijn contract bij de ploeg van Roger Schmidt. "Hij is ook nog jong hé. Ik vind het echt goed dat hij voor Benfica heeft gekozen", vertelt El Ahmadi bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij heeft echt gekozen van: Waar heb ik de meeste kans om te spelen? Als hij echt naar de absolute top zou gaan, Manchester United ofzo, zal hij denk ik niet gaan spelen. Bij Dortmund zou hij ook wel kunnen passen, maar ga je daar gelijk spelen? Dat is ook niet zeker."

Kraaij jr. is het eens met El Ahmadi en ziet in dat het bij een Premier League-ploeg lastiger is om aan speelminuten te komen. "Als je in Engeland gaat voetballen, dan speel je achtendertig wedstrijden met een wapen in je nek. Je wordt achterna gezeten want het tempo is zo ongelofelijk hoog", aldus de analist.