Exclusive

Messi, Miami, Marsman: welke Nederlanders speelden eerder bij Inter Miami?

Messi, Miami, Marsman: welke Nederlanders speelden eerder bij Inter Miami?

22-07-2023 09:14 Laatste update: 09:14

Lionel Messi schittert tegenwoordig bij Inter Miami CF. Speelden er al Nederlanders bij de piepjonge club uit Miami? VoetbalNieuws geeft het antwoord. 

Inter Miami CF werd pas in 2018 opgericht nadat er sinds 2001 geen professionele voetbalclub meer in Miami te vinden was. Miami Fusion hield dat jaar op met bestaan. Edwin Gorter speelde tussen 1999 en 2000 nog een seizoen voor Miami Fusion. Voor Inter Miami kwamen in de eerste vijf jaar van het bestaan twee spelers uit Nederland: Nick Marsman en Kelvin Leerdam.

Nick Marsman (2021-)

Nick Marsman kent een opmerkelijke carrière. De doelman schopte het via de jeugdopleiding van FC Twente tot de eerste ploeg en verdedigde vervolgens het doel van Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Feyenoord. De Rotterdammers besloten in 2021 de sluitpost niet meer nodig te hebben en zagen een onverwachte kandidaat verschijnen. David Beckham van Inter Miami was geïnteresseerd en haalde de goalie transfervrij op. Voor Marsman is de transfer een groot succes gebleken. De 32-jarige Nederlander maakte al de nodige knappe reddingen en mag vanaf nu schoten van Messi pakken op de training.

Kelvin Leerdam (2021-2022)

De carrière van Leerdam kende minder clubs dan die van Marsman. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en stapte in 2009 in bij het eerste elftal van de Rotterdammers. Vijf jaar vertrok Leerdam naar Vitesse. In 2017, na vier jaar in Arnhem, begon the American Dream voor Leerdam: Seattle Sounders FC klopte aan en lijfde de Nederlands-Surinaamse speler in.

Na vier jaar in Seattle was het tijd voor de volgende stap en kwam Inter Miami uit de koker als volgende bestemming. Leerdam zou slechts tien maanden bij de club van Beckham zitten en speelde in totaal acht wedstrijden. Leerdam staat sinds januari van 2022 onder contract van LA Galaxy.