Nieuws

Goed nieuws voor Ajax: 'Komend seizoen verwacht ik sowieso hier te voetballen'

Goed nieuws voor Ajax: 'Komend seizoen verwacht ik sowieso hier te voetballen'

08-06-2023 11:39 Laatste update: 11:42

Steven Berghuis zal komend seizoen nog gewoon actief zijn bij Ajax. De creatieve linkspoot heeft het, ondanks het lastige jaar, enorm naar zijn zin in Amsterdam.

Berghuis werd door de fans uitgeroepen tot Ajacied van het jaar en was een van de spaarzame lichpuntjes dit seizoen. "Mentaal was het een zwaar seizoen. We waren niet complementair aan elkaar en de puzzelstukjes vielen niet op hun plaats. Uiteindelijk waren er nog wel een paar cruciale momenten waarop het kwartje onze kant op had kunnen vallen, maar in zijn totaliteit waren we gewoon niet stabiel genoeg", vertelt Berghuis tegenover Ajax Life.

Zijn oude club Feyenoord werd landskampioen, maar toch staat Berghuis nog honderd procent achter zijn keuze om naar Amsterdam te verkassen. "Absoluut, na vijf jaar bij Feyenoord had ik een nieuw doel voor ogen. Ik wilde voetballen op het hoogste niveau, met geweldige spelers om me heen. Vooral vorig jaar was het echt genieten. Elke dag weer. Ik werd gestimuleerd door mensen om me heen die ook het hoogste wilden bereiken met elkaar."

"Dat is zo mooi", vervolgt de Oranje-international. "Dit jaar was het helaas iets minder, maar van mijn overstap heb ik geen moment spijt. Ik wist dat er veel over me heen zou komen, maar ik heb het enorm naar mijn zin bij Ajax." Berghuis hoopt volgend seizoen weer prijzen binnen te halen met Ajax. "Het sportieve aspect is momenteel echt nog het belangrijkste voor mij. Ik wil spelen voor een club die om het kampioenschap meedoet en die in Europa uitkomt. Komend seizoen verwacht ik sowieso bij Ajax te voetballen."