Nieuws

Advocaat doet bekende belofte: 'Dit was de laatste, de aller, allerlaatste'

Advocaat doet bekende belofte: 'Dit was de laatste, de aller, allerlaatste'

19-05-2023 23:23 Laatste update: 23:26

Dick Advocaat heeft zijn laatste wedstrijd als trainer erop zitten. Althans, dat zegt hij nu. Na afloop van het duel tussen Jong AZ en ADO Den Haag kreeg hij een bijzonder cadeau van ESPN.

Voorafgaand aan het duel tussen Jong AZ en ADO Den Haag sprak Advocaat weer eens uit dat het zijn laatste wedstrijd als trainer van een professionele club zou worden. Daar is hij na afloop voor de camera’s nog altijd stellig over. Hij stond er niet echt bij stil dat het zijn laatste minuten aan de lijn waren.

"Ik heb er wel vaker over nagedacht, maar dit keer niet", begint een stoïcijnse Advocaat bij ESPN. De verslaggever wijst hem op uitspraken van Hans Kraay jr., die voorspelt dat de kleine generaal rond oktober dit jaar weer voor de groep van één van de Nederlandse clubs staat. "Hans heeft wel meer gelijk gehad, dus ik weet het niet. Maar dit is de laatste, de aller, allerlaatste", blijft hij volhardend.

Vervolgens krijgt Advocaat en cadeau uitgereikt. Een schaaltje waarmee zijn trainerscarrière eer aan wordt gedaan. Of dat schaaltje voor altijd representatief blijft? "We kunnen altijd nog een ander bordje maken, toch?", besluit hij met een knipoog.