Transfernieuws

Heerenveen slaat slag en gaat Noppert tot 2026 binden: 'Intentie is er'

Heerenveen slaat slag en gaat Noppert tot 2026 binden: 'Intentie is er'

11-05-2023 11:21

Andries Noppert blijft in de toekomst verbonden aan sc Heerenveen. Volgens de Leeuwarder Courant is de vijfvoudig Oranje-international dicht bij een contractverlenging tot medio 2026.

Na Nopperts deelname aan het WK in Qatar leek de sc Heerenveen-goalie hard op weg naar de uitgang, maar in de winter kwam het niet tot een akkoord met clubs. Ajax koos voor Gerónimo Rulli, waardoor de Fries 'gewoon' bij de subtopper bleef. Inmiddels zijn de kaarten anders geschud en is een transfer niet langer realistisch. "Het moet allemaal nog op papier worden gezet. Maar de intentie is er, zowel vanuit ons als Andries", vertelt technisch manager Ferry de Haan in de Leeuwarder Courant.

Pas sinds de afgelopen zomer speelt Noppert voor sc Heerenveen, nadat hij zich bij Go Ahead Eagles sterk ontwikkeld had. "Dat was toen een bewuste keuze. Na zijn oproep voor Oranje en het WK is er veel met hem gebeurd. Ik vind het niet meer dan logisch dat Andries op zo'n moment zijn opties wil verkennen. Maar als er vervolgens een situatie ontstaat waarbij een langere samenwerking mogelijk is, dan vind ik dat we zeker in gesprek moeten gaan."

Noppert kreeg na afloop van het WK in Qatar al snel te maken met tegenslag. De Heerenveen-doelman staat sinds januari aan de kant met een slepende heupblessure. Zijn huidige contract loopt door tot medio 2024.