Nieuws

Wanneer stonden Inter en AC Milan voor het laatst in de Champions League-finale?

Wanneer stonden Inter en AC Milan voor het laatst in de Champions League-finale?

10-05-2023 10:29 Laatste update: 20:00

AC Milan en Internazionale staan woensdagavond tegenover elkaar in de halve finale van de Champions League. De twee Milanese clubs wisten al eerder in de geschiedenis de cup met de grote oren te winnen. Wanneer stonden AC Milan en Inter voor het laatst in een Champions League-finale? VoetbalNieuws vertelt het je. 

Internazionale: 2009-2010

Inter draaide in 2009-2010 een topseizoen en won alles wat te halen viel. Naast de Coppa Italia en de landstitel mochten I Nerazzurri zich ook in de finale van de Champions League melden. De ploeg van José Mourinho rekende in de knock-out-fase met onder meer Chelsea en FC Barcelona af. In de finale was Bayern München de tegenstander en werd met 2-0 gewonnen door twee goals van Diego Milito. Bij de Italiaanse ploeg was onder meer Wesley Sneijder te vinden, die dat jaar ook in de WK-finale stond.

De club werd door het topseizoen de vijfde ploeg ooit in Europa die de treble wist te pakken en is nog steeds de enige Italiaanse ploeg die dit wist te bereiken. Sneijder draaide een topseizoen, maar werd slechts vierde in de strijd om de Ballon d'Or, iets wat volgens menig voetbalfan nog steeds een onrecht is.

AC Milan: 2006-2007

AC Milan stond in 2005 nog in de Champions League-finale tegen Liverpool FC, maar gaf een 3-0 voorsprong weg in misschien wel de meest bekende finale uit het miljardenbal. Twee seizoenen later stond Milan in de finale opnieuw tegenover The Reds. De Italiaanse ploeg rekende in de knock-out-fase onder meer met Bayern München en Manchester United af. 

In de finale wist AC Milan revanche te nemen op Liverpool na de mislukte finale van twee jaar eerder. De ploeg won met 2-1 door treffers van Filippo Inzaghi. Dirk Kuijt maakte in de slotfase de aansluitingstreffer, maar dat was niet genoeg.