Nieuws

VN TV-gids: titelstrijd België, play-offs in Nederland, Premier League en La Liga

VN TV-gids: titelstrijd België, play-offs in Nederland, Premier League en La Liga

06:30, Vandaag Laatste update: 06:30
3

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws.nl zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden voor vandaag.

Aston Villa - Liverpool

Daags na het Europese avontuur van Aston Villa tegen Olympiacos staat alweer een clash met Liverpool op het programma. The Villains willen graag de vierde plaats vasthouden, vanwege het Champions League-ticket, maar de laatste weken nadert de concurrentie toch steeds verder. Liverpool daarentegen kijkt van buiten toe hoe Arsenal en Manchester City samen uitvechten wie er vandoor gaat met de titel. The Reds zijn teveel afhankelijk van andere resultaten en daardoor is hun titelstrijd vrijwel zeker over. Het duel start om 21.00 uur en is live te volgen op Viaplay.

FC Barcelona - Real Sociedad

Na de nederlaag tegen Girona kroonde Real Madrid zich tot kampioen. Dat was niet het enige probleem voor FC Barcelona, want Girona wipte met dat resultaat ook weer over de manschappen van Xavi heen. Het programma voor Barça wordt er niet makkelijker op, want Real Sociedad is de volgende tegenstander. Txuri-Urdin staan zesde en willen hun Europese-ticket graag behouden. Een resultaat tegen FC Barcelona zou daar zeker bij helpen. In het   Olímpic Lluís Companys zal de bal om 21.00 uur gaan rollen. Het duel zal in zijn geheel te zien zijn op Ziggo Sport Voetbal en de tweede helft is te zien op Ziggo Sport Select.

Club Brugge - Union Saint-Gilloise

De titelstrijd is in België wederom net zo spannend als vorig seizoen. Toen ging het Royal Antwerp van Mark van Bommel er met de prijs vandoor. Dat zal dit jaar niet gebeuren, maar wel staat er in de kampioenspoule weer een enorme kraker op het programma. Afgelopen speelronde profiteerde Brugge optimaal van een gelijkspel tussen Anderlecht en Union Saint-Gilloise. Het gat tussen beide is nu dan ook drie punten en dat met nog drie speelrondes. Enkele dagen na de hartverscheurende nederlaag in de halve finale van de Conference League staat er dus weer een finale op Blauw-Zwart te wachten. 20.30 zal er afgetrapt worden en het duel is live te volgen op Ziggo Sport Docu.

NAC - Roda JC

Het is in Nederland tijd voor de play-offs. Na het drama van Groningen zal het snel schakelen worden voor de Limburgers. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie zag de promotie uit de handen glippen en moet nu op bezoek bij NAC. De ploegen verdeelden de laatste wedstrijden eerlijk, want Roda won tweemaal en NAC ook. Tijdens het seizoen waren de resultaten duidelijk, Roda won twee keer met 3-1. ESPN zal de wedstrijd in zijn geheel uitzenden en zal dat doen op ESPN 1. Het duel in het Rat Verlegh Stadion begint om 20.00 uur.