Reactie

Timber vindt dat Ajax zich moet schamen: 'Eventuele bekerwinst nog iets tastbaars'

Timber vindt dat Ajax zich moet schamen: 'Eventuele bekerwinst nog iets tastbaars'

29-04-2023 07:21
1

Jurriën Timber vindt dat Ajax zich moet schamen voor het feit dat het dit seizoen geen landskampioen van Nederland gaat worden. De Amsterdammers kennen een voor hun begrippen verschrikkelijk seizoen, staan derde in de Eredivisie en kunnen het seizoen middels de eventuele bekerwinst tegen PSV nog een beetje glans geven. In gesprek met De Telegraaf stelt de nog altijd pas 21-jarige stopper dat er in principe geen excuses gelden.

Timber vindt dat hij ondanks de tegenvallende prestaties zeker niet stilstaat in zijn ontwikkeling. "Elk seizoen dat je speelt, leer je wel iets. En laten we niet vergeten dat ik in november en december het WK heb mogen spelen."

Volgens hem wordt er altijd verwacht dat Ajax kampioen wordt. "Dat hoort bij Ajax. Ongeacht wat voor een team je hebt of wat er gebeurt. De vele wisselingen en onrust binnen de club mogen geen invloed hebben op onze prestaties. We hadden ook zeker kampioen kunnen worden, maar hebben onnodig veel punten laten liggen. De serie van zeven wedstrijden zonder competitiezege heeft ons opgebroken."

Een van die wisselingen was uiteraard het vertrek van Alfred Schreuder als trainer, eind januari. Timber vindt het vervelend dat het zo moest lopen. "De resultaten waren niet goed en dan weet je dat de trainer verantwoordelijk wordt gehouden, omdat het onmogelijk is om 26 spelers te ontslaan. Maar niet alleen Schreuder heeft gefaald; wij hebben dat als team ook en hem laten vallen."

John Heitinga werd zijn vervanger. De 39-jarige coach, die overkwam van Jong Ajax, krijgt vanuit allerlei hoeken complimenten, zo ook van zijn centrumverdediger. Heitinga heeft Timber naar eigen zeggen op een positieve manier verrast. "Door de stappen die hij heeft gemaakt. Heitinga heeft een goede invloed op de groep, heeft de intensiteit op de trainingen omhoog gebracht en de absolute wil om wedstrijden te winnen vergroot. De discipline en regels zijn ook heel duidelijk."

Wat volgens Timber ook duidelijk is, is het feit dat het seizoen voor Ajax enorm tegenvalt. "Ik vind dat we ons al moeten schamen dat we geen eerste worden, dus nu helemaal. We kunnen de beker nog pakken en daar moeten we alles voor geven. Natuurlijk is het ook met de eventuele bekerwinst niet het seizoen dat we wilden, maar dan hebben we in elk geval iets tastbaars. Daarna moeten we ervoor zorgen dat we in de competitie alles winnen en hopen dat we daardoor alsnog als tweede zijn geëindigd. Iedereen beseft hoe belangrijk het voor de club is om alsnog de voorronde van de Champions League in te gaan."

De finale van de KNVB beker wordt zondagmiddag om 18.00 uur gespeeld in De Kuip in Rotterdam.