Landstitel binnen handbereik voor Feyenoord na eenvoudige zege op Utrecht

23-04-2023 18:37 Laatste update: 18:38
5

Feyenoord heeft de landstitel binnen handbereik. De Rotterdammers wonnen in eigen huis zonder al te veel moeite met 3-1 van FC Utrecht, waardoor het kampioenschap over twee wedstrijden al kan worden veiliggesteld.

Feyenoord moest het in de eigen Kuip zonder sterkhouder Gernot Trauner doen, die 's ochtends met koorts afhaakte. Arne Slot koos er daarom voor om Lutsharel Geertruida naar het centrum te schuiven en Marcus Pedersen en Marcos López op de backposities op te stellen.

De thuisploeg kwam al na een kwartier op voorsprong dankzij een treffer van Sebastian Szymanski. Via een strakke voorzet van Pedersen en een overstapje van Mats Wieffer kon de Pool de eerste treffer van de wedstrijd binnenschuiven. Veel verdere kansen ontstonden er in een vrij behoudende eerste helft niet, waardoor 1-0 de ruststand was.

Ook in het tweede had Feyenoord, dat weinig moeite kende met de Domstedelingen, niet lang nodig om het verschil te maken. Orkun Kökçü verstoorde de vijandelijke opbouw, onderschepte de bal en haalde uit, maar trof de vuisten van doelman Barkas. In de rebound was Santiago Giménez er als de kippen bij om de 2-0 tegen de touwen te schieten.

Alsof Utrecht pas toen enigszins werd wakker geschud kwam het tot redelijke kansen, maar doelpunten vielen er in die fase niet. Feyenoord maakte er nog wel eentje bij. De pas ingevallen Alireza Jahanbakhsh plaatste op prachtige wijze de 3-0 achter Barkas. Drie minuten voor tijd maakte Bas Dost er met een mooie volley nog 3-1 van.

Daardoor behoudt Feyenoord haar voorsprong van acht punten op de huidige nummer twee: PSV. Met nog vier wedstrijden te gaan zijn de Rotterdammers dus hard op weg naar de zestiende landstitel uit de geschiedenis. Utrecht vinden we terug op plek zeven.