Transfernieuws

Bayern gaat in de zomer portemonnee trekken, 'positie Kahn ter discussie'

Bayern gaat in de zomer portemonnee trekken, 'positie Kahn ter discussie'

20-04-2023 10:57

Bayern likt de wonden na de pijnlijke uitschakeling tegen Manchester City (3-0 en 1-1) in de Champions League. Herbert Hainer, president van Der Rekordmeister, kondigt aan in de zomer de portemonnee te zullen trekken. Ook de positie van CEO Oliver Kahn is niet langer zeker.

Ondanks diverse mogelijkheden in het tweeluik wist Bayern maar één keer te scoren. De enige treffer - gemaakt door Joshua Kimmich - kwam nota bene vanaf de penaltystip. Volgens Hainer gaf het gebrek aan aanvallende stootkracht de doorslag in de kwartfinale van het miljardenbal. "Het was duidelijk dat we niet de spits hadden die de boel zou afronden", citeert BILD de bestuurder.

De Bayern-leiding krijgt een stortvloed aan kritiek over zich heen, nadat het Julian Nagelsmann verving door Thomas Tuchel. Zes wedstrijden later won de topclub slechts twee duels en is uitschakeling in zowel de Champions League als in de DFB-Pokal een feit. Of Hainer opnieuw de wijziging zou doorvoeren? "Zeker", klinkt het vastberaden, om tot slot te benadrukken dat het potentieel door Nagelsmann niet volledig werd benut.

Positie Kahn ter discussie

Door de matige resultaten en de onrust binnen de club, wordt er met de beschuldigingen gewezen naar Kahn, CEO van Bayern München. Volgens Christian Falk, sportchef van BILD, staat de positie van de oud-doelman inmiddels ter discussie. 'Een voortijdig afscheid moet niet worden uitgesloten', schrijft Falk op Twitter.