Nieuws

Guti over toekomst bij PSV: 'Als er aanbiedingen komen, ga ik die rustig bekijken'

Guti over toekomst bij PSV: 'Als er aanbiedingen komen, ga ik die rustig bekijken'

14-04-2023 12:40

Érick Gutiérrez is volgend seizoen niet op zeker speler van PSV. De Mexicaan verlengde zijn contract afgelopen seizoen, maar is van plan om alles in de zomer rustig op zich af te laten komen.

Met de nieuwe technisch directeur Earnest Stewart aan het roer staat er veel te gebeuren bij PSV. De selectie van de Eindhovenaren zal hoe dan ook worden versterkt, wat ook invloed kan hebben op de positie van Guti, die naar eigen zeggen op zijn plek zit in Eindhoven.

"Ik ben hier straks vijf jaar en de club zit in mijn hart, voor altijd", begint de controleur in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij houdt vervolgens een slag om de arm wanneer het over zijn toekomst gaat. "Als er aanbiedingen komen, bekijk ik die rustig met mijn zaakwaarnemer en is het ook belangrijk wat PSV wil. Eerst wil ik nog zes prachtige weken op het veld beleven."

Gutiérrez is naar eigen zeggen een gelukkig mens bij PSV en de supporters van de club, die wekelijks zijn naam scanderen. "Zoiets geeft me extra kracht, natuurlijk. Ik sta niet op een positie waar je elke week kunt opvallen met de mooiste doelpunten, maar moet het vaak van andere dingen hebben. Als onze supporters dat oppikken, maakt me dat gelukkig. We moeten elke wedstrijd voor hen vechten", besluit hij.

Mochten clubs Guti op willen pikken, dan zal er een flinke transfersom op tafel moeten komen. De middenvelder ligt nog vast tot 2025 en was recentelijk aanvoerder van het Mexciaanse elftal.