Nieuws

Wie zijn de tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen in de groepsfase van het WK?

Wie zijn de tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen in de groepsfase van het WK?

07-04-2023 13:00 Laatste update: 11-07-2023 14:43

Aankomende zomer staat het WK voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland op de planning, waar de Nederlandse vrouwen ook bij aanwezig zullen zijn. Op 20 juni wordt de eerste wedstrijd gespeeld tussen Nieuw-Zeeland en Noorwegen, maar tegen wie spelende Oranje Leeuwinnen in de poulefase? VoetbalNieuws zet het voor je op een rij.

Op 6 september verzekerden de Oranje Leeuwinnen zich van deelname aan het WK 2023. Daarvoor moest Nederland zich als groepshoofd plaatsen in de kwalificatie-cyclus, wat ter nauwer nood lukte. In een allesbeslissende wedstrijd tegen IJsland wisten de speelsters van Andries Jonker de groepszege in de laatste seconden veilig te stellen.

De tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen

Nadat het balletje dat voorzien was van een lootje met 'Nederland' erop bij de andere geplaatste landen was gevoegd, werd de loting verricht. Daar kwamen de namen van de Verenigde Staten, Vietnam en toen nog onbekende tegenstander uit. De derde opponent zou bekend worden wanneer de play-offs voor WK-deelname waren gespeeld. Uiteindelijk kwam Portugal als sterkst uit de strijd en dat is dan ook het land dat de groep compleet maakt.