Exclusive

Wie kan Chelsea redden? De twee hoofdkandidaten om Potter op te volgen in beeld

Wie kan Chelsea redden? De twee hoofdkandidaten om Potter op te volgen in beeld

05-04-2023 11:35

Chelsea nam zondagavond afscheid van manager Graham Potter na de zoveelste teleurstelling bij Chelsea FCThe Blues gaven verreweg het meeste geld uit in de laatste transferperiodes, maar staan slechts elfde in de Premier League. Wie kan de malaise in Londen verhelpen? VoetbalNieuws licht de twee kandidaten uit die het meeste kans maken op de functie als manager.

Julian Nagelsmann

Leeftijd: 35
Actief sinds: 2013
Vorige club: Bayern München

Julian Nagelsmann geldt als absolute topkandidaat om Potter op te volgen bij Chelsea. De pas 35-jarige trainer begon op 25-jarige leeftijd als trainer van Hoffenheim en heeft nog steeds het record in handen van jongste trainer ooit. Na vier seizoenen bij Hoffenheim maakte de Duitser de overstap naar RB Leipzig. Nagelsmann maakte in zijn twee seizoenen indruk en kreeg in 2021 de leiding over Rekordmeister Bayern München.

Nagelsmann won vorig seizoen nog de Bundesliga met Bayern, maar dit seizoen gaat het in de nationale competitie minder. Nagelsmann werd eind maart op straat gezet door Bayern, ondanks de successen in de Champions League. Het lek lijkt nog niet boven bij Bayern: opvolger Thomas Tuchel ging in zijn tweede wedstrijd onderuit in de beker tegen Freiburg. 

Luis Enrique

Leeftijd: 52
Actief sinds: 2008
Vorige club: Spanje

Luis Enrique was sinds 2018 actief als bondscoach van Spanje, maar nam na het teleurstellende WK in Qatar afscheid. De trainer zit sindsdien zonder club en heeft de wereld van streamen ontdekt, waarin hij commentaar levert op voetbalgerelateerde zaken. Enrique maakte eerder al kenbaar graag weer aan de slag te willen bij een club en geldt als topkandidaat voor de Chelsea-klus.

Het werd woensdagochtend al bekend dat Enrique in Londen is om het gesprek aan te gaan met Chelsea. De Spanjaard stond in het verleden aan het roer bij Barça Atlètic, AS Roma, Celta de Vigo en FC Barcelona.